Légkondicionáló telepítési tudnivalók

A klíma telepítése fontos lépés annak érdekében, hogy otthonában vagy irodájában kellemes és kényelmes klímát biztosítson. A megfelelő telepítés nemcsak a berendezés hatékonyságát, hanem hosszabb távú megbízhatóságát is meghatározza. A következő lépések segítenek Önnek a klíma telepítésének zökkenőmentes végrehajtásában:

 • Helyszín kiválasztása:

A klíma megfelelő helyre történő telepítése kulcsfontosságú. Segítünk önnek kiválasztani a legmegfelelőbb helyet a beltéri és kültéri egységek elhelyezésére, figyelembe véve a szellőzést és a kényelmet.

 • Kültéri egység telepítése:

A klíma kültéri egységét olyan helyre kell telepíteni, ahol megfelelő szellőzés és távolság van a falaktól vagy más tárgyaktól. Fontos, hogy a kültéri egység stabilan és biztonságosan legyen felszerelve.

 • Beltéri egység telepítése:

A beltéri egység általában a leggyakrabban használt helyiségben kerül elhelyezésre. Segítünk az optimális elhelyezés kiválasztásában annak érdekében, hogy a klíma hatékonyan hűtse, fűtse, szellőztesse a teret.

 • Csövezés és elektromos bekötés:

A kültéri és beltéri egységek közötti csövezéseket és elektromos bekötéseket szakszerűen kell elvégezni. Fontos, hogy ezek a csatlakozások szakszerűen legyenek kivitelezve annak érdekében, hogy a klíma zökkenőmentesen működjön.

 • Tesztelés és beállítás:

Miután a klíma telepítése befejeződött, teszteljük a rendszert annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk a megfelelő működésről. Szükség esetén beállítjuk a klímát az Ön igényei szerint.

A megfelelő klíma telepítése szakértelmet és gondosságot igényel. Ha bizonytalan a telepítés folyamatával kapcsolatban, mindig érdemes szakember segítségét kérni annak érdekében, hogy biztosítsa a klíma optimális működését és hosszú élettartamát.

Telepítési árak:

Alap klíma szerelés ára 3 m csövezésig: 70.000 Ft.
3 méter feletti csőhossz: 7.000 Ft / fm.
Helyszíni felmérés: ingyenes

A telepítésre vonatkozó összegek tájékoztató jellegűek, kizárólag saját értékesítésű készülékre vonatkoznak, nem minősülnek árajánlatnak.

Telepítés előtt helyszíni felmérés szükséges, amelyben munkatársaink készséggel állnak rendelkezésükre. Érdeklődni a +36309567786-os telefonszámon tudnak vagy a "visszahívást kérek" gomb megnyomásával.

Oldalfali split készülék telepítésének és beüzemelésének díja 70.000 Ft + áfa 3 méteres (általában minimálisan előírt) csőhosszig, mely az alábbiakat tartalmazza:

 • kiszállás, készülék, szerelőanyag helyszínre juttatása;

 • szükséges anyag 3 méteres csőhosszig (vegytiszta hűtőközeg csövek, szigetelés, betápkábel, kommunikációs kábel, kondenzvíz elvezető csövek és idomok, kábelcsatorna idomokkal, kültéri tartókonzol, kötő elemek, segédanyagok), a tetőtartó ára (ha kell) nincs benne az árban;

 • munkadíj: maximum 2 db faláttörés (1 válaszfal és 1 külső fal), kültéri és beltéri egység felszerelése, vákuumozás, elektromos tápvezeték kiépítése dugvillás csatlakozással meglévő aljzatba vagy előkészített fali dobozba;

 • kondenzvíz gravitációs elvezetése;

 • üzemeltetési viszonyok szóbeli ismertetése felhasználóval;

 • beüzemelési jegyzőkönyv (garanciajegy) kitöltése és érvényesítése, készülék törvény által előírt regisztrációja illetékes hivatalnál;

 • helyszín helyreállítása, tisztítása.

A 3 métert meghaladó technikai csőhossz esetén minden megkezdett méter 7.000 Ft + áfa , ami a szükséges anyagokat és munkadíjat tartalmazza.

Kondenzvíz elvezetés:

A beltéri egységből a kondenzvíz elvezetése úgy történik, hogy a faláttörésen kivezetjük, és a gégecső végét a kültéri egység konzoljához rögzítjük. Természetesen lehetőség van rengeteg más megoldásra is (pl. ereszcsatornába vezetés, levezetés a földig PVC csőben vagy dekor csatornával, WC tartályba vezetés) de azok már nem az alapszerelés részét képezik.

Különleges kivitelezési helyzetben, ahol a telepítés létrával nem elvégezhető, az alpintechnikai, illetve emelőgépes megoldás díja előzetes egyeztetés után a megrendelőt terheli! Technikai kötések,vezetékek falba süllyesztett megoldásakor(bevésés)folyóméterenkénti 1.500 Ft + áfa többlet díj kerül felszámolásra.Kérjük,ezzel kapcsolatban a kivitelezés megkezdése előtt egyeztessenek munkatársainkal!

Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy a garanciális problémák, illetve a gyártmányok minőségi színvonalának rendkívül eltérései miatt KIZÁRÓLAG ellenőrzött, gyári importőr által képviselt és támogatott készülékek telepítését végezzük!